Døde piger lyver ikke

For et stykke tid siden fik jeg en snapchat med en anbefaling til en serie, som jeg burde se med beskeden om, at den italesatte nogle vigtige problemer om det sociale liv for unge.  ‘Døde piger lyver ikke’ eller ’13 reasons why’ handler om en pige, der har begået selvmord og har efterladt 13 kasettebånd, med 13 grunde til hvorfor hun har gjort det. 13 personer, der har været mere eller mindre skyld i, at hun ikke så andre udveje.

Serien bygger på bogen af Jay Asher og jeg kiggede tit på den, da jeg arbejdede i boghandlen, men på en eller anden måde kunne jeg ikke få mig selv til at gå i gang med så tungt et emne. Det gjorde jeg så nu og jeg faldt totalt i. Jeg mener, jeg blev så opslugt af den serie, så jeg følte det var et andet parallelt liv. Det skyldes at det er en helt igennem vigtig og spændende serie, men der var to andre grunde også.

Dear Evan Hansen

Dear Evan Hansen er en musical, som jeg ikke har set, men den tackler nogle af de same problematikker med ensomhed og teenagelivet. Jeg stødte først på den under en af mine ‘lost i youtube’-dage. Og så fandt jeg soundtracket. Den første dag hørte jeg det otte gange. Det er altså otte timers musik. Jeg dykkede totalt ned i den verden og når jeg ikke hørte soundtracket så jeg ‘Døde piger lyver ikke’. Det var en total-oplevelse.

Næste morgen havde jeg en helt ny energi (ikke kun af gode følelser) til at skrive videre på min ungdomsbog, der også handler om ensomhed og det at passe ind. I flere dage levede jeg i en boble, hvor sangene fra Dear Evan Hansen fløj rundt sammen med billeder fra Døde piger lyver ikke og ord fra min egen roman. Det var intenst.

Jeg vil virkelig gerne se den musical på et tidspunkt, og jeg vil virkelig gerne læse den bog, der ligger bag serien. Jeg kan på det varmeste anbefale både serie og musik.

Fakta

Døde piger lyver ikke kan ses på netflix

Dear Evan Hansen kan du se mere til på Youtube