Så er Basismagi endelig ude! Og har været det i et par uger. Jeg går stadig og vænner mig til tanken og tør ikke rigtig åbne bogen, for så
skal jeg forholde mig til at der endelig er et helt færdigt produkt, om jeg ikke kan rette mere i.

Basismagi C var den allerførste sådan rigtige bog, som jeg skrev og derfor har den selvfølgelig et helt særligt sted i mit hjerte.

Inden Basismagi var der selvfølgelig der allerførste projekt om bibliotekaren Kresten Krumbach, der var på jagt efter en skjult skat, men det projekt ligger stadig i en lille magisk skuffe inde i mit hoved. Måske jeg åbner den en dag, men indtil da, må Basismagi tage pladsen, som den første bog, jeg nogensinde skrev.

I sin spæde start havde bogen mindst dobbelt så mange personer, og syv magiske sten spillede en central rolle. Ligesom at Signe blev sendt til Kina på en mystisk mission. Jeg tror jeg har gennemskrevet bogen en 8-9 gange og selvom jeg savner nogle af de ting, som jeg har skåret væk, så er den virkelig blevet bedre.

Basismagi er den bog, som jeg gerne ville have læst, da jeg selv var 15 år. Den handler om en pige, der hverken er særlig modig eller
særlig speciel – altså lige bortset fra, at vi alle sammen er meget specielle. Med den her bog, vil jeg gerne fortælle at vi alle sammen kan være hovedpersonen i vores egne eventyr og man behøver ikke være kriger eller udvalgt for at være i centrum af begivenhederne.

En særlig dag

Basismagi C udkom lørdag den 14. september, hvor jeg var på Esbjerg fantasyfestival for at markere det. Sammen med mine forfatterkollegaer Trine V. Ipsen og Julie Midgaard holdt jeg er foredrag om, hvad Harry Potter har betydet for vores liv og forfatterskab, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at Harry Potters univers har været en stor inspiration for Basismagi C. Men det kan I selv læse mere om.

Det var en fantastisk oplevelse at være på Fantasyfestival og møde mange kollegaer og ikke mindst nye læsere. Det var en stor oplevelse for mig, at signere bøger til jer, og jeg håber, at I kommer til at drømme jer ind i den magiske verden. Måske I også selv vil begynde at undersøge jeres skolebøger for at se, om de skulle være begyndt at ændre sig til kemi-bøger.