Jeg har netop tilbragt den seneste uge på Hald Hovedgård, der er et forfatterrefugium, hvor man som etableret forfatter kan få en uges ophold, mod at man ellers får produceret noget kunst.

Og produktiv har jeg været. Jeg har blandt andet fået redigeret min kommende tweenbog ud fra kommentarer fra min redaktør på Carlsen og sendt bogen retur. Roen og den smukke natur gav også plads til, at jeg kunne få idéudviklet på en bog, der længe har rumsteret i mit hoved.

Smukke Hald

Hald Hovedgård er et sted med meget historie og den bygning, hvor vi forfattere søger tilflugt var oprindeligt en portbygning. Rundt omkring i landskabet kan man finde gamle ruiner og borg-høje helt tilbage fra 1300-tallet. Det er inspirerende at skrive et sted, hvor så meget historie har fundet sted.

Barokhaven ved Hald Hovedgård er for nylig blevet renoveret og at gå ned ad de nyrestaurerede trapper for at bøje sig ned mod søen og mærke det friske vand, er en sand fornøjelse. Kalenderen siger efterår, men der var stadig masser af grønt og de forskellige farver på træerne vidnede om at året har sin gang, og at vi ikke alle er lige hurtige til at følge med.

Jeg fik gået rigtig mange ture, og det blev også til et par løbeture, blandt andet en, hvor jeg fik forvildet mig ind på en mark og var i stort dilemma om, hvorvidt jeg skulle fortsætte med at løbe eller om køerne, der boede der ville se det som en udfordring eller invitation til leg. Jeg gik målrettet forbi dem og undgik øjenkontakt, slap ud på den anden side og fik et glimt af en smuk solnedgang.

Tweenbog om kærlighed

Det jeg arbejdede mest på under mit ophold på Hald Hovedgård var en tweenbog om kærlighed. Det er en bog, der er antaget på forlaget Carlsen, og som udkommer i begyndelsen af det nye år. Jeg var heldigvis enig med mange af min dygtige redaktørs kommentarer og jeg strøg nærmest igennem manuskriptet.

Jeg fik også tid til at overveje en ny titel, da min redaktør mente, at Klara og Antons guide til Kærlighed var lidt for fagbogs-agtig. Jeg synes ikke rigtig, at jeg kom frem til det perfekte om end at hendes forslag om Kærlighed og Kameler var virkelig godt. Det ville bare kræve at jeg skrev noget mere om kameler ind, og det synes jeg ikke lige passede.

Tweenbog om kærlighed

Det jeg arbejdede mest på under mit ophold på Hald Hovedgård var en tweenbog om kærlighed. Det er en bog, der er antaget på forlaget Carlsen, og som udkommer i begyndelsen af det nye år. Jeg var heldigvis enig med mange af min dygtige redaktørs kommentarer og jeg strøg nærmest igennem manuskriptet.

Jeg fik også tid til at overveje en ny titel, da min redaktør mente, at Klara og Antons guide til Kærlighed var lidt for fagbogs-agtig. Jeg synes ikke rigtig, at jeg kom frem til det perfekte om end at hendes forslag om Kærlighed og Kameler var virkelig godt. Det ville bare kræve at jeg skrev noget mere om kameler ind, og det synes jeg ikke lige passede.

Ny fantasy-trilogi

Da jeg havde sendt tweenbogen uden navn tilbage til min redaktør kastede jeg mig over et nyt projekt, som jeg har lavet lidt skriveøvelser på her i sensommeren. Det er stadig meget løst og jeg vil ikke dele så meget endnu, men her kommer et mystisk citat, som I kan tænke lidt mere over:

”Tænk, hvor meget ødelæggelse det her spyd har gjort.”

”Du har fortalt mig historierne hundrede gange.” Aylin slog ud med armene. ”Men det er da lige meget lige nu. Det er ikke det, der er forsvundet.”

”Nej, heldigvis,” svarede hendes onkel og så endelig ordentlig på hende. Han undersøgte hendes ansigt, men slog så blikket ned. ”Der er en tid for alt.”

”Hvad skal det betyde? Giver du bare op?” Aylin satte sig ned igen og greb fat i hans hænder.

Hendes onkel rystede på hovedet og gentog sine ord. ”Der er en tid for alt.”

Jeg nåede både at skrive en grundig synopsis over hele bogen og et udkast til første kapitel. Nu skal det bare lige forbi skrivegruppen inden jeg kan arbejde videre på det.

Bog-festivitassen fortsætter

Efteråret står i sandhed i bøgernes tegn. Den 18. og 19. oktober kan du finde mig til Magiske dage i Odense, hvor jeg afholder Fantasy-workshop med Trine V. Ipsen og Julie Midtgaard.

I november holder jeg kæmpe bog-fest, hvor jeg både fejrer at Basismagi C er udkommet og at Luftkasteller snart også er på vej. Dato følger.

Og så er der bogforum, hvor du kan finde mig både lørdag og søndag. Jeg skal på scenen Lørdag – igen sammen med Trine og Julie og jeg vil også være at finde på Silhuets stand til signering.