Foredrag

Jeg vil rigtig gerne møde mine læsere og tager gerne rundt på skoler og biblioteker for at holde foredrag. Jeg kan tilpasse foredraget efter jeres ønsker. Jeg har stor erfaring med foredrag og formidling og tager altid udgangspunkt i tilhørendes liv.

Her kan du se lidt eksempler på, hvad mine foredrag normalt handler om.

Tusind tak for en god workshop. Jeg er helt høj på energi stadig.

Susanne, Frivillig, Randers

Katrine leverede et virkelig inddragende foredrag for hele 4. årgang. Hun var god til at fortælle om forfatterlivet og gøre det både nærværende og lidt fantastisk.

Lærer, Brønshøj skole.

Fra drømmer til forfatter

Jeg fortæller hvordan det hele begyndte. Hvordan Katrine på 10 år digtede løs om alt, og hvordan hun endelig turde begynde at skrive. Jeg fortæller om forfatterlivet, om at få idéer, og hvordan man skriver en god historie. Tilhørene får et blik bag scenen og deres spørgsmål er i høj grad med til at guide foredraget.

Jeg inddrager forskellige af mine bøger, der passer til målgruppen.

Lav jeres eget univers

Sammen med tilhørene opfinder jeg et univers. Vi skal både bestemme genre, heltetype og plot. Bagefter skal vi lave ting til vores univers. Vi skal tegne hovedpersoner og skurke, opfinde sportsgrene og opskrifter og gå på opdagelse i universets flora og fauna.

Varulve

Jeg sætter spot på varulve – både i historisk, kulturelt og bogligt perspektiv. Jeg fortæller om, hvor varulve kommer fra – hvad man kan gøre for at beskytte sig selv – og så fortæller jeg selvfølgelig om min bog Kampens Spiller – der handler om håndbold og varulve. Vi slutter af med at spille varulve-bingo med kendte varulve fra film og bøger. Præmien er selvfølgelig en citronmåne.

Indskoling og mellemtrin – bogen er fra ca. 9 år, men kan læses højt før.

Feminisme og prinsesser

Med udgangspunkt i mine bøger om de to prinsesser Isadora og Dina taler jeg om, hvad en rigtig pige/prinsesse er. Jeg trækker på stærke kvinder i historien og giver en blød indflyvning til det Feministiske begreb med fokus på magi, drager og hekse.

Indskoling og mellemtrin, bogen er fra ca. 8 år, men kan læses højt før

Magiske genstande og museer

Med udgangspunkt fantasybogen Stormspyddet – Alle Tings Museum 1 dykker vi ned i en magisk verden. Vi skal undersøge de mystiske genstande, som er blevet indsamlet og eleverne får et kig i mit transportable museum. Vi skal også finde ud af, hvilken disciplin i museet vi ville tilhøre. Jeg er sikker på, at der sidder mange indsamlere og forskere klar til at arbejde med de magiske genstande.

For mellemtrin og udskoling, bogen kan læses selv fra ca. 12 og højt fra ca. 10.

Priser

  • Foredrag – 60 minutter inklusiv spørgsmål – 5000 kr. + transport
  • Skriveværksted – 3 timer – maks 25 deltagere – 5000 kr. + transport

Få tilskud fra Statens kunstfond

Du kan søge om tilskud til børn og unges møde med forfattere gennem statens kunstfond. Du kan søge om maksimum 5000 kr.

Hvis du har spørgsmål til ansøgningen, vil jeg meget gerne hjælpe, hvis jeg kan.

Til ansøgningen skal du bruge mit CV, og det kan du også finde her.